Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

22.11.2013

Generalmajor Božič podpisal letne načrte sodelovanja za leto 2014 med Slovensko vojsko ter organizacijami, zvezami in društvi, pomembnimi za obrambni sistem

V četrtek, 21. novembra, je načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Dobran Božič v Vojaškem objektu Kadetnica sprejel predstavnike 18 organizacij, zvez in društev, pomembnih za obrambni sistem ter z njimi v imenu Slovenske vojske podpisal letne načrte sodelovanja za leto 2014, s katerimi bo izvedenih 400 različnih dogodkov. V kulturnem programu so sodelovali otroci Osnovne šole borcev za severno mejo Maribor.

V kratkem nagovoru je generalmajor Dobran Božič med drugim poudaril, da je dosedanje tovrstno sodelovanje potekalo dobro, hkrati pa je prepričan, da se bodo kljub manjšim finančnim sredstvom načrtovani projekti realizirali tudi v prihodnje. Generalmajor Božič je govor sklenil s povabilom na dobrodelni božično-novoletni koncert Orkestra Slovenske vojske, ki bo 16. decembra ob 20. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Predstavnik podpisnikov pogodb Ivo Štajdohar iz Zveze tabornikov Slovenije pa je v svojem nagovoru dodal, da so vedno znova veseli sodelovanja s Slovensko vojsko in da ima vsaka od teh organizacij-podpisnic sporazuma nekaj specifičnega v povezavi s Slovensko vojsko oziroma ima neko aktivnost, v kateri je dobra, ali značaj, po katerem je prepoznana.

Pri tovrstnem sodelovanju navedenim podpisnikom sporazuma Slovenska vojska nudi logistično podporo pri izvedbi dogodkov s tehniko, moštvom in objekti Slovenske vojske. Sodelovanje med Slovensko vojsko ter organizacijami, zvezami in društvi, pomembnimi za obrambni sistem, temelji na vzajemni in obojestranski koristi, zaupanju in pomoči. Slovenska vojska si na ta način zagotavlja del svoje prepoznavnosti in promocije v civilnem okolju.
 
S Slovensko vojsko so letni načrt sodelovanja podpisale naslednje organizacije, zveze in društva:
– ZVEZA VETERANOV VOJNE ZA SLOVENIJO
– STRELSKA ZVEZA SLOVENIJE
– ZVEZA POLICIJSKIH VETERANSKIH DRUŠTEV SEVER
– ZVEZA TABORNIKOV SLOVENIJE
– ZVEZA SLOVENSKIH ČASTNIKOV
– ZVEZA ZDRUŽENJ BORCEV ZA VREDNOTE NOB
– ZVEZA DRUŠTEV GENERALA MAISTRA
– SLOVENSKA POTAPLJAŠKA ZVEZE
– DRUŠTVO UPOKOJENCEV MORS
– GASILSKA ZVEZA SLOVENIJE
– SMUČARSKA ZVEZA SLOVENIJE
– PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE
– ZVEZA RADIOAMATERJEV SLOVENIJE
– LETALSKA ZVEZA SLOVENIJE
– JAVNI ZAVOD TRIGLAVSKI NARODNI PARK
– ZVEZA ZDRUŽENJ IN KLUBOV MORiS
– DRUŠTVO ZA VREDNOTE SLOVENSKE OSAMOSVOJITVE
– JUDO ZVEZA SLOVENIJE

Foto: Carmen Kos, SOJ SV