Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

19.05.2009

General Šteiner na dvodnevnem obisku v Belgiji

Danes, 19. maja, se bo načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner v Monsu v Belgiji v okviru praznovanja dneva Slovenske vojske udeležil sprejema ob slovenskem nacionalnem dnevu, ki ga pripadnice in pripadniki Slovenske vojske prvič organizirajo pri Vrhovnem poveljstvu zavezniških sil v Evropi (SHAPE).


V okviru dvodnevnega obiska se bo general Šteiner udeležil razgovora o integrirani obrambni upravi na strateški ravni, sprejel pa ga bo tudi poveljnik Vrhovnega poveljstva zavezniških sil v Evropi general Bantz J. Craddock.
General Šteiner bo pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske, ki delujejo pri Vrhovnem poveljstvu zavezniških sil v Evropi ter predstavništvih Slovenske vojske v tujini, podelil priznanja in jim čestital ob dnevu Slovenske vojske.
Slovenska vojska deluje v mirnodobnih poveljstvih Nata in Evropske unije od leta 2005. Trenutno v Belgiji in na Nizozemskem v mirnodobnih poveljstvih ter predstavništvih Slovenske vojske deluje 40 pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske.