Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

03.08.2011

General Šteiner končal obisk v Libanonu

V torek, 2. avgusta, je načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner z delegacijo končal dvodnevni delovni obisk pri pripadnikih 10. kontingenta Slovenske vojske, ki deluje v okviru sil UNIFIL v Libanonu.

Prvi dan obiska sta se general Šteiner in slovenski veleposlanik v Turčiji dr. Milan Jazbec, akreditiran tudi v Libanonu, srečala s poveljnikom sektorja Zahod brigadnim generalom Gualtiero Mariom De Ciccom, s katerim sta se pogovarjala o sodelovanju slovenskih vojakov v mirovni operaciji UNIFIL. General De Cicco je izrazil veliko zadovoljstvo nad delom naših pripadnikov in dejal, da ko je treba nalogo opraviti najbolje, nanjo pošlje slovenske vojake. V večernih urah se je general Šteiner seznanil z nalogami našega kontingenta in z vojaki spregovoril o delu, ki ga opravljajo.

Drugi dan obiska so pripadniki 10. kontingenta predstavili načelniku Generalštaba Slovenske vojske oborožitev in opremo za opravljanje nalog na terenu ter prostore za delo in bivanje. Izvidniški oddelek je prikazal eno izmed svojih nalog in izvedel premik z varovanjem slovenske delegacije iz vojaške baze Shama v bazo Naquora, kjer se je general Šteiner srečal z namestnikom poveljnika sil UNIFIL brigadirjem Santijem Bonfatijem.

Ob koncu obiska je generalmajor mag. Alojz Šteiner vojakom zaželel uspešno končanje misije in jim podelil spominske kovance.

General Šteiner v pogovoru z vojaki

Predstavitev opreme

Predstavitev opreme

Priprave pred izvedbo naloge

Poveljnik SVNKON podpolkovnik Lipar, general Šteiner, general De Cicco in dr. Jazbec

Nagovor načelnika ob zaključku obiska