Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

19.03.2012

General Mieczyslaw Bieniek na delovnem obisku tudi v Kadetnici

V petek, 16. marca, je bil v sklopu tridnevnega obiska v Slovenski vojski v Vojaškem objektu Kadetnica na delovnem obisku namestnik poveljnika Zavezniškega poveljstva za transformacijo (ACT) general Mieczyslaw Bientek. Delegacijo je sprejel poveljnik Poveljstva za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje (PDRIU) brigadir mag. Bojan Pograjc.

Po uradnem sprejemu je v sejni dvorani Kadetnice brigadir Pograjc predstavil delovanje PDRIU. Možnosti in oblike sodelovanja med PDRIU in ACT je predstavil polkovnik Peter Zakrajšek. Poudaril je sodelovanje na področju razvoja konceptov in eksperimentiranja pri uvajanju novih zmogljivosti ter procesov standardizacije v Nato. Omenil je vlogo Natovih centrov odličnosti, izobraževanja na daljavo, učenja iz izkušenj ter pomen nikoli dokončanih procesov transformacije. Večnacionalni center odličnosti za gorsko bojevanje, njegove značilnosti, trenutni status, opravljeno delo ter načrte za v prihodnje pa je predstavil polkovnik Boštjan Blaznik.

Po vpisu v Knjigo gostov PDRIU si je delegacija ogledala tudi funkcionalnost Kadetnice za potrebe izobraževanja in usposabljanja v Slovenski vojski

Foto: CO Carmen Kos, PDRIU