Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

25.02.2019

Flisar srebrn v Rusiji, Leškijeva in Apotekarjeva tretji na Grand Slamu

Pretekli vikend je bil znova uspešen za pripadnike Športne enote Slovenske vojske – Filip Flisar je končno tudi v tej sezoni zablestel na tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu. Po nekaj slabših vožnjah, kjer je bil najboljši deseti na Švedskem, je Filip končno dočakal boljše čase in v Sončni dolini v Rusiji segel tik pod vrh, do srebra. Po kvalifikacijskih bojih in vožnjah v osmini in četrtfinalu je že precej dišalo po stopničkah, saj je dobil vse tekme. V finalu se je pomeril s tremi najboljšimi krosisti v tej sezoni. Le osem stotink sekunde je zaostal za Francozom Midolom in že šestič v karieri osvojil srebrno medaljo oz. šestnajsto uvrstitev na stopničke na tekmah svetovnega pokala.

Pripadnici Športne enote Andreja Leški in Klara Apotekar sta na drugem letošnjem Grand Slamu v Dusseldorfu osvojili bronasti medalji v kategoriji do 63 oz. do 78 kg. Andreja je v izločilnih bojih premagala judoistki iz Nemčije in Brazilije. V borbi za polfinale ji je nastop preprečila Rusinja Davidova, tako morala v repasaž, kjer je Andreja premagala prvakinjo Oceanije Avstralko Haeckerjevo. V borbi za tretje mesto je premagala aktualno evropsko prvakinjo do 23 let Britanko Plovesanovo in si priborila že drugo medaljo na Grand Slamih letos.

Reprezentančna kolegica, tudi pripadnica Športne enote, Klara Apotekar je v Dusseldorfu prav tako osvojila bronasto medaljo. Pot do brona ni bila lahka, v kvalifikacijah je premagala predstavnice Velike Britanije, Ekvadorja in Nemčije. V borbi za finale je izgubila z dvakratno svetovno prvakinjo Brazilko Aguiarjevo, v boju za bron pa je z Wazarijem premagala izkušeno Britanko, peto s svetovne lestvice, Powellovo.

Fotografije: arhiv ŠPE