Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

14.09.2015

Finalno tekmovanje z vojaškim orožjem v Apačah

V soboto, 5. septembra, je v organizaciji 72. brigade potekalo finalno strelsko tekmovanje z vojaškim orožjem M-48, sodelovale so ekipe iz domicila 1. in 72. brigade.

Na strelišču Velenik sta julija potekali prva in druga raven tekmovanja v streljanju z M-48;  sodelovali so člani Zveze slovenskih častnikov, Zveze veteranov vojne za Slovenijo, upokojenci Ministrstva za obrambo ter drugih organizacij in društev, pa tudi ekipe vseh zainteresiranih državljanov Republike Slovenije preko prej omenjenih društev.

S ciljem izboljšanja stanovske kohezivnosti, povečanja vidnosti in prepoznavnosti Slovenske vojske ter ohranjanja oziroma dviganja ugleda Slovenske vojske na celotnem nivoju Republike Slovenije si Slovenska vojska ob osnovnem poslanstvu in nalogah, ki vključujejo sodelovanje in pomoč drugim državnim organom in organizacijam ter civilnim združenjem, stalno prizadeva, da z dodatnimi aktivnostmi podpira, ohranjanja in krepi obrambno kulturo in domovinsko zavest državljanov in državljank ter sooblikuje javno mnenje o obrambnem sistemu in Slovenski vojski.

Fotografije: desetnik Daniel Mlakar, Kabinet načelnika GŠSV/Oddelek za odnose z javnostmi