Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

27.06.2011

Festival vojaških orkestrov navdušil publiko

V soboto, 25. junija so vojaški orkestri sedmih držav v ljubljanski dvorani Stožice s festivalom Regiment po cesti gre navdušili publiko. Spektakel vojaških orkestrov je spremljalo okrog 2200 obiskovalcev, še posebej navdušenih nad programom Orkestra Slovenske vojske, Policijskega orkestra in nastopa Garde Slovenske vojske. Največje navdušenje so poželi orkestri v sklepnem delu, ko so družno zaigrali skladbo Slovenija, od kod lepote tvoje, zapela pa sta jo Katja Rihter iz Orkestra Slovenske vojske in predstavnik Policijskega orkestra Matjaž Mrak.

Uniformirani glasbeniki so poleg svojega predstavitvenega programa skupaj izvedli tudi skladbe priznanih slovenskih avtorjev, in s tem poskrbeli za pravi glasbeno-plesni spektakel. Festival REGIMENT PO CESTI GRE, na katerem so poleg Orkestra Slovenske vojske in Garde Slovenske vojske ter Policijskega orkestra, sodelovali tudi vojaški orkestri iz Albanije, Avstrije, Italije, Madžarske, Nemčije in Združenih držav Amerike, je imel humanitarno noto. Celotni izkupiček od prodanih vstopnic bo v enakih zneskih predan v humanitarne namene – dveletni hčerki v lanskem letu preminulega pripadnika Slovenske vojske, ki ji je nedavno umrla tudi mamica, invalidu vojne za Slovenijo ter Društvu za pomoč trpečim in bolnim – Rdeči noski. Po prvih podatkih je bilo zbranih okrog 6500 evrov, od tega zneska pa bo potrebno odvesti še 8,5% davka.

Posnetek mednarodnega festivala vojaških orkestrov Regiment po cesti gre si boste lahko ogledali tudi v nedeljo, 3. julija 2011 ob 15. uri na 1. programu TV Slovenija. Vabljeni k ogledu!

Fotografije: desetnik Boštjan Pogrevc, GŠSV in Nataša Oblak, MORS