Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

29.06.2010

Evropsko vojaško prvenstvo v judu se začenja

Danes, 29. junija, se je v vojašnici Novo mesto s krajšo slovesnostjo začelo Evropsko vojaško prvenstvo v judu. Tekmovanje v okviru Mednarodnega sveta za vojaški šport (CISM) organizira Slovenska vojska, na njem pa sodelujejo vojaške reprezentance iz Avstrije, Belgije, Bosne in Hercegovine, Francije, Nemčije, Nizozemske, Poljske, Romunije, Srbije in Slovenije. Naše barve zastopajo Urška Žolnir, Raša Sraka Vuković, Lucija Polavder, Matjaž Ceraj in Damjan Fras, ki jih vodita Gregor Brod in Filip Leščak.

Slavnostna govornika sta bila predsednik organizacijskega odbora evropskega vojaškega prvenstva v judu brigadir mag. Andrej Osterman in predstavnik Mednarodnega sveta za vojaški šport polkovnik Dragan Djini. Brigadir mag. Osterman je v pozdravnem nagovoru izrazil prepričanje, da bodo tekmovalci uspešno zastopali svoje države. Polkovnik Djini je udeležence pozdravil v imenu mednarodnega sveta za vojaški šport in poudaril pomen juda tudi na področju vojaškega dela ter tekmovalcem izpostavil, naj borbe potekajo v duhu medsebojnega razumevanja in spoštovanja.

Danes bo v popoldanskih urah potekalo žrebanje, jutri in v četrtek pa bodo med 13. in 16. uro v športni dvorani Marof v Novem mestu potekala preliminarna tekmovanja, ki se bodo končala s finalnimi borbami in razglasitvijo rezultatov ob 17. uri. Sklepna slovesnost prvenstva bo v četrtek, 1. julija, ob 19. uri v Vojašnici Novo mesto, udeležila pa se je bo tudi ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič.

Slovenska vojska je članica Mednarodnega sveta za vojaški šport CISM (Conseil International du Sport Militaire) od leta 1992. Gre za organizacijo, ki k svetovnemu miru prispeva z združevanjem oboroženih sil preko športa pod geslom »prijateljstvo skozi šport«.

Foto: Karel Movrin, PSSV