Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

17.06.2019

Ekipa Slovenske vojske na turnirju Miltropa Cup 2019

Od ponedeljka, 10., do četrtka, 13. junija, so se pripadniki Slovenske vojske udeležili mednarodnega vojaškega nogometnega turnirja Miltropa Cup, ki je potekal v sklopu konference poveljnikov glavnih mest (Capital Commanders' Conference) Avstrije, Češke, Madžarske, Nemčije, Poljske, Slovaške, Slovenije in Ukrajine.

Ekipe iz osmih držav članic konference so se tokrat na nogometnem turnirju, ki je bil razdeljen na dva dela, pomerile v Pragi. Prvi dan so potekali dvoboji znotraj dveh skupin, kjer so se vse ekipe pomerile med seboj. Naslednji dan so bile na vrsti še tekme za končno uvrstitev, igrali pa so glede na rezultate, dosežene v vsaki skupini. Ekipa Slovenske vojske  je osvojila tretje mesto in se tako uvrstila za drugouvrščeno ekipo iz Ukrajine in zmagovalno ekipo iz Avstrije.

Ob koncu so podelili tudi plaketo za najboljšega strelca na nogometnem turnirju, ki si jo je z odlično igro prislužil poddesetnik Boštjan Žajdela iz ekipe Slovenske vojske. Konferenca vsako leto poteka v športnem duhu, ekipa Slovenske vojske pa se nogometnega turnirja Miltropa Cup, katerega namen je krepiti prijateljstvo in sodelovanje, udeležuje že od leta  1996.

Fotografije: poročnik Janez Podgornik, Center za združeno usposabljanje

Ekipa Slovenske vojske je na turnirju Miltropa Cup osvojila tretje mesto.

Podelitev pokalov in medalj.

Najboljši strelec turnirja Miltropa Cup je bil poddesetnik Boštjan Žajdela iz Logistične brigade.

Ekipa Slovenske vojske pred tekmo za tretje mesto.