Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

28.06.2010

Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo mag. Uroš Krek z delegacijo obiskal pripadnike Slovenske vojske na mirovni misiji v Libanonu

Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo mag. Uroš Krek je z delegacijo, v kateri je bil tudi direktor štaba Generalštaba Slovenske vojske brigadir Vladimir Maher, v petek, 25. junija, na dan državnosti, obiskal pripadnike osmega kontingenta Slovenske vojske na mirovni misiji Unifil v Libanonu.

Goste je v bazi Združenih narodov v Shami najprej sprejel poveljnik sektorja Zahod italijanski brigadni general Giuseppenicola Tota, ki jim je predstavil delovanje in naloge misije Unifil v območju delovanja ter jih gostil na skupnem kosilu.

Kasneje je ob srečanju s pripadniki slovenskega kontingenta v slovenskem delu baze v Shami mag. Uroš Krek po slovesnem dvigu zastave Republike Slovenije v kratkem nagovoru poudaril pomen praznika dneva državnosti in obudil spomin na prelomne dogodke leta 1991 ter pripadnikom zaželel uspešno delo na misiji, brigadir Maher pa je pripadnikom kontingenta izročil priložnostna darila. Pripadniki kontingenta so gostom predstavili tehniko, ki jo uporabljajo pri svojem vsakodnevnem delu, nastanitvene prostore in naloge, ki jih opravljajo na misiji.

V nadaljevanju obiska je slovensko delegacijo sprejel tudi poveljnik misije Unifil španski general Alberto Asarta Quevas, delegacija pa je obisk končala z ogledom razmejitvene črte med Libanonom in Izraelom.