Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

12.12.2013

Dobrodelni koncert Slovenske vojske za otroke s cerebralno paralizo bo neposredno prenašala RTV Slovenija

Vojaki za lažje otroške korake ali
Slovenska vojska bo izjemnim otrokom pomagala narediti prve korake na njihovi poti v lepšo prihodnost

Orkester Slovenske vojske prireja v ponedeljek, 16. decembra, ob 20. uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani božično-novoletni koncert. Častni pokrovitelj koncerta je predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor, izkupiček od prodanih kart, na voljo jih je še približno 50, pa bo namenjen društvu Vesele nogice. Med neposrednim prenosom koncerta na drugem programu RTV Slovenije se bodo lahko gledalci s telefonskim darovanjem sredstev tudi aktivno vključili v dobrodelno akcijo, ki bo malim borcem s cerebralno paralizo in njihovim staršem olajšala težko pot do čim večje samostojnosti. V klicnem centru se bodo na telefonski številki 01 512 25 00 darovalcem oglašali pripadniki Slovenske vojske. Ves čas pa je omogočena tudi pomoč s sporočili SMS – posameznik daruje en evro, če na številko 1919 pošlje besedo NOGICE, pet evrov pa, če pošlje besedo NOGICE5.

Orkester Slovenske vojske bo poslušalce popeljal v zgodbe muzikalov Gershwina in Schönberga, očaral z otroško igrivostjo Appermonta ter razveselil z znanimi slovenskimi popevkami. Z orkestrom bodo sodelovali mladi nadarjeni solisti, ki se že zdaj uveljavljajo na svetovnih odrih in so dobitniki številnih mednarodnih nagrad. V vlogah iz muzikalov Porgy in Bess, Miss Saigon in Nesrečniki bodo nastopili Nuška Drašček Rojko, Nina Dominko in Domen Križaj. Program bosta s svojim nastopom obogatila tudi pevca Jan Plestenjak in Marcos Fink.

Slovenska vojska pogosto prisluhne potrebam tistih, ki jim življenje ne prizanaša. Tokrat so se vojakinj in vojakov dotaknile zgodbe izjemnih otrok – malih borcev, ki nas učijo, kako ceniti majhne stvari in kako se zanje boriti – otrok s cerebralno paralizo, katerih razvoj in napredek sta močno odvisna od pomoči strokovnjakov. Društvo Vesele nogice je za ta namen odprlo poseben račun: TRR št. SI56 06000-1100254033. Zbrana sredstva bodo otrokom s cerebralno paralizo zagotovila nujne terapije v bližini doma, možnost strnjenih terapij večkrat na leto ter nakup pripomočkov, ki bodo pomagali pri razvoju otrok s cerebralno paralizo in premagovanju socialnih stisk njihovih družin.

Skupaj s Slovensko vojsko lahko male borce popeljete k lepši prihodnosti.