Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

13.09.2010

Dan Slovenske vojske na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju

Slovenska vojska se na povabilo organizatorja sejma od 8. do 15. septembra predstavlja na Mednarodnem obrtnem sejmu (MOS) v Celju.

V petek, 10. septembra, je sejem obiskal tudi namestnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Alan Geder. General Geder si je v spremstvu direktorice sejma Brede Preskar ogledal sejem ter obiskal pripadnike in pripadnice Slovenske vojske, ki obiskovalcem predstavljajo enote, delo in opremo Slovenske vojske.

Na predstavitvenem prostoru Slovenske vojske si obiskovalci lahko ogledajo sanitetno in bojno izvedbo oklepnega vozila valuk, vozila hummer, popolno bojno opremo bojevnika 21. stoletja ter enomodulna pnevmatska šotora. 74. motorizirani bataljon predstavlja osemkolesna bojna vozila svarun, svoje zmogljivosti pa predstavja tudi 17. bataljon vojaške policije, in sicer motorna kolesa, opremo za nadzor in umirjanje cestnega prometa ter opremo za vzdrževanje in vzpostavljanje javnega reda in miru.

Težišče letošnje predstavitve je na povezovanju vojske s civilnim okoljem. Skozi različne prikaze in pogovore bodo obiskovalci na sejmu poleg najsodobnejše opreme spoznali poklic vojaka in njegovo udejstvovanje v civilnem okolju. Dobili bodo informacije o karierni poti, prostovoljnem služenju vojaškega roka, pogodbeni rezervi in štipendiranju v Slovenski vojski. Priložnost bo tudi za pogovor s pripadniki Slovenske vojske in vrhunskimi športniki, zaposlenimi v Slovenski vojski.