Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

14.05.2012

Dan odprtih vrat vojašnice Franca Rozmana Staneta

Dan Slovenske vojske zaznamujejo vsa poveljstva in enote Slovenske vojske na prazničen način. Kot vsako leto smo tudi letos v Vojašnici Franca Rozmana Staneta v Ljubljani organizirali dan odprtih vrat. V petek, 11. maja, je bila vojašnica odprta predvsem za obisk osnovnih šol in vrtcev. Na ta dan je vojašnico obiskalo preko 250 otrok. Otroci so si z zanimanjem ogledali dinamične točke, npr. predstavitev dela s službenimi psi pripadnikov Vojaške policije ali pa vožnjo z bojnimi vozili. Prav vsi malčki so se vključili v otroški kotiček, kjer so pripadniki 10. MOTB maskirali otoke.

V soboto, 12. maja, je bila vojašnica odprta za vse obiskovalce. V tem času je potekal tudi pohod okoli okupirane Ljubljane. Pohodniki, ki so si želeli ogledati vojaške tehnike in vozila, so si z zanimanjem ogledali vso tehniko na postrojitvenem prostoru.

Na ta dan je vojašnico obiskal tudi vrhovni poveljnik obrambnih sil Republike Slovenije dr. Danilo Turk. Program smo začeli z doskokom pripadnikov Športne enote in zastave Republike Slovenije. Predsednik se je v vojašnici zadržal dobri dve uri in si z zanimanjem ogledal vse delovne točke.

Na dnevu odprtih vrat so se predstavile vse enote, ki so nastanjene v vojašnici, in sicer 10. motorizirani bataljon, 17. bataljon vojaške policije, enota za protokol in fizikalno-kemijski laboratorij. Na prizorišču so bili prisotni vrhunski športniki, pripadniki športne enote, ki so s svojo prisotnostjo popestrili program. Poleg tega so v programu sodelovala društva in organizacije, s katerimi sodelujemo na svojem domicilnem območju. Kot vsako leto so tudi letos program popestrili civilna društva in organizacije, in sicer gasilska brigada Ljubljana, Turistično društvo Zelena jama in mažoretke iz Logatca. Ob koncu programa so se v vojašnico vrnili utrujeni, a motivirani pripadniki 10. MOTB, ki so se udeležili 32 kilometrov dolgega pohoda okoli Ljubljane.

Vojašnico je obiskalo preko tisoč obiskovalcev.