Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

11.05.2017

Dan odprtih vrat v Vojašnici slovenske Teritorialne obrambe

V soboto, 13. maja, bo obiskovalcem odprla vrata Vojašnica slovenske Teritorialne obrambe v Šentvidu. Med 10. in 17. uro si boste lahko ogledali statične in dinamične predstavitve vojaške opreme in oborožitve.

Svoje dejavnosti vam bodo predstavili pripadniki enot, ki so nastanjene v vojašnici, poleg njih pa še člani Prostovoljnega gasilskega društva Šentvid, Policijske postaje Šiška, Gorske reševalne službe Ljubljana, taborniški rod Beli bober in Društvo Triglav.
Lahko se boste popeljali z lahkima oklepnima voziloma Valuk in Svarun ter si ogledali nalaganje pokvarjenega vozila na tovorno vozilo Actros. Pripadniki voda za uničevanje neeksplodiranih ubojnih sredstev vam bodo predstavili svojo opremo, na ogled pa bo tudi predstavitev dela z vojaškim psom, oprema nujnega reševalnega vozila, nastop Orkestra Slovenske vojske, prikaz partizanskega boja itn.

Preizkusili se boste lahko tudi v streljanju z zračno puško, si izmerili tlak in sladkor v krvi. Za najmlajše bodo pripravljene otroške delavnice in še kaj se bo našlo.

Vljudno vabljeni!