Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

11.12.2009

Člani Odbora za obrambo obiskali pripadnice in pripadnike Slovenske vojske na Kosovu

V četrtek, 10. decembra, so dvodnevni delovni obisk pri pripadnicah in pripadnikih Slovenske vojske na Kosovu sklenili člani Odbora za obrambo Državnega zbora Republike Slovenije. Prvi dan obiska je potekal v Prištini, kjer so se člani odbora srečali s predstavniki kosovske vlade in parlamenta ter pripadnicami in pripadniki 20. kontingenta Slovenske vojske, ki opravljajo svoje naloge v vojaški bazi Film City, kjer se nahaja tudi poveljstvo operacije KFOR.

Drugi dan obiska so člani odbora preživeli s pripadnicami in pripadniki 20. kontingenta Slovenske vojske, ki so nastanjeni v vojaški bazi Villaggio Italia v Peči. Poveljnik kontingenta polkovnik Medja Klemen jih je seznanil s stanjem in razvojem Slovenske vojske ter z aktivnostmi, povezanimi z delovanjem slovenskih vojakov v mednarodni operaciji KFOR na Kosovu. Ogledali so si tudi delovne prostore ter prikaz postopkov zagotavljanja javnega reda in miru. Obisk članov Odbora za obrambo so spremljali tudi veleposlanik Republike Slovenije na Kosovu Jožef Hlep, državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Uroš Krek in namestnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske brigadir Branimir Furlan.

Predsednik Odbora za obrambo Jožef Jerovšek se je v imenu vseh članov odbora pripadnicam in pripadnikom 20. kontingenta zahvalil za sodelovanje, pohvalil njihovo delo in jim zaželel prijetne bližajoče se praznike.

V okviru obiska je člane Odbora za obrambo sprejel tudi poveljnik večnacionalnih namenskih sil Zahod italijanski brigadni general Roberto D’Alessandro.