Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

13.05.2010

Čestitka generalmajorja mag. Alojza Šteinerja, načelnika Generalštaba Slovenske vojske ob dnevu Slovenske vojske

Spoštovani pripadnice in pripadniki stalne in rezervne sestave Slovenske vojske!

Maj je mesec, ko praznujemo dan Slovenske vojske. Je tudi mesec rasti, ki simbolično predstavlja spodbudo za ambiciozne zamisli in načrte.

Mineva leto dni, odkar sem bil postavljen na čelo Slovenske vojske. To leto me spominja na 365-dnevni tek čez ovire, na katerem sem se poskušal čim bolj potruditi.
Veseli me, da sem imel pri tem veliko spremljevalcev in spodbujevalcev, pa tudi tistih, ki so čakali na rezultat.

V tem času smo se v Slovenski vojski uspešno prilagajali aktualnim spremembam, naš največji izziv pa je bila racionalna izraba finančnih in kadrovskih virov. Naša skrb je bila usmerjena v gradnjo bojnih zmogljivosti in izboljšanje pripravljenosti vojske. Izboljšali smo sodelovanje s civilnim okoljem, ohranili raven podpore sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. V mednarodnih operacijah in na misijah smo uspešno uresničevali postavljene naloge in prispevali k mednarodnemu miru. Uresničili smo petletni integracijski načrt in tako izpolnili zaveze, ki jih je Republika Slovenija dala ob vstopu v Zavezništvo leta 2004.

Zahvaljujem se vam za vaše delo in trud in vam zanju izrekam priznanje.
Zahvala gre tudi našim podpornikom, tako tistim v upravnem delu ministrstva kot tudi med veteranskimi in drugimi organizacijami. In ne nazadnje hvala našim družinam, ki kot nevidna divizija podpirajo naše delovanje.

V obdobju, ko vstopamo v dvajseto leto delovanja, želim, da bi s ponosom in pogumom zrli v prihodnost. Želim vam uspeha in zadovoljstva ter upam, da nam bo sreča še naprej naklonjena.

Čestitam vam ob našem prazniku, dnevu Slovenske vojske.

Generalmajor mag. Alojz Šteiner
načelnik Generalštaba Slovenske vojske

Video - čestitka ob dnevu Slovenske vojske (flv - 5MB)

Flash is required!