Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

17.07.2009

Brigadir mag. Bojan Pograjc novi poveljnik Poveljstva za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje

V sredo, 15. julija, je v Vojašnici generala Maistra v Mariboru potekala slovesnost ob predaji in prevzemu dolžnosti poveljnika Poveljstva za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje. Novi poveljnik je brigadir mag. Bojan Pograjc, ki je dolžnost prevzel od dosedanjega poveljnika brigadirja Alojza Završnika. Zastavo poveljstva sta si predala ob navzočnosti načelnika Generalštaba Slovenske vojske generalmajorja mag. Alojza Šteinerja. Osrednja govornica na slovesnosti je bila ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič, ki je v svojem govoru poudarila, da je poveljstvo učinkovito in uspešno zaradi svojih pripadnic ter pripadnikov z znanjem, strokovnostjo in veščinami.
Ob tej priložnosti se je brigadir Završnik v nagovoru pripadnicam in pripadnikom poveljstva zahvalil za dosedanje profesionalno delo, novemu poveljniku pa zaželel veliko delovnih uspehov.
Novi poveljnik brigadir mag. Pograjc je v nagovoru poudaril, da mora Poveljstvo za doktrino, razvoj, izobraževanje in usposabljanje v prihodnosti postati center odličnosti Slovenske vojske, odprt za domače ter tuje vojaško, obrambno, varnostno in širše družbeno okolje.

Flash is required!

Govor ministrice za obrambo dr. Ljubice Jelušič