Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

17.12.2010

Brigadir Furlan podelil medalje v službi miru pripadnikom 8. slovenskega kontingenta UNIFIL

Danes, 17. decembra, je ob vrnitvi 14 pripadnikov 8. slovenskega kontingenta s 6-mesečne mirovne misije Združenih narodov UNIFIL v Libanonu v Vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki potekala slovesnost, katere so se udeležili tudi njihovi svojci.

Pripadnike je nagovoril poveljnik sil Slovenske vojske brigadir Branimir Furlan, ki je med drugim izpostavil, da je 8. slovenski kontingent – prav tako kot vsi dosedanji kontingenti – upravičil svoje poslanstvo in se pripadnikom kontingenta zahvalil za profesionalno opravljeno delo. Ob tej priložnosti jim je brigadir Furlan podeli tudi medalje v službi miru.

Po sklepu slovenske vlade pripadniki Slovenske vojske sodelujejo na mirovni misiji v Libanonu od decembra 2006, do danes je v tej misiji delovalo 124 pripadnikov Slovenske vojske. Njihova naloga je skladno z resolucijo Varnostnega sveta Združenih narodov 1701 izvajanje nadzora celotnega območja odgovornosti, vključno z nadzorom razmejitvene črte med Libanonom in Izraelom ter vseh vstopnih točk v območje južnega dela Libanona, pa tudi nudenje pomoči libanonski vojski pri reševanju morebitnih nestabilnih razmer.