Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

13.10.2011

Brigadir Furlan gosti poveljnika Natovega poveljstva v Sarajevu

Danes, 13. oktobra, je prispel na dvodnevni obisk v Slovensko vojsko poveljnik Natovega poveljstva v Sarajevu brigadni general Gary E. Huffman. Njegov gostitelj je poveljnik sil brigadir Branimir Furlan. Brigadni general Huffman se je v okviru obiska srečal tudi z načelnikom Generalštaba Slovenske vojske generalmajorjem mag. Alojzom Šteinerjem.

Brigadnega generala Huffmana je sprejela tudi ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič. Teme njunih pogovorov so bile delovanje mednarodnih sil v Bosni in Hercegovini, ocena varnostnih razmer v regiji ter sodelovanje med Euforjevo operacijo Althea in Natovim poveljstvom v Sarajevu. Brigadni general Huffman je pohvalil delo pripadnikov Slovenske vojske v Natovem poveljstvu v Sarajevu, ki mu poveljuje.

Že v dopoldanskem delu obiska so brigadnega generala Huffmana gostili v 1. brigadi, ki si je skupaj z gostiteljem brigadirjem Davidom Humarjem na vadišču Slovenske vojske na Počku ogledal terensko usposabljanje poveljniško-logistične čete 74. motoriziranega bataljona ter urjenje ostrostrelcev, gosta pa so seznanili tudi z srednjim kolesnim oklepnim vozilom 8× 8 svarun. V nadaljevanju obiska so brigadnega generala Huffmana gostili tudi v postojnski vojašnici, kjer se je srečal s pripadniki 460. artilerijskega bataljona. Jutri, 14. oktobra, bo brigadni general Huffman obiskal še sedež Poveljstva sil Slovenske vojske na Vrhniki, kjer se bo srečal s poveljnikom sil brigadirjem Branimirjem Furlanom, obisk v Slovenski vojski pa bo gost sklenil z obiskom 45. oklepnega bataljona v Pivki.