Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

24.06.2011

Brigadir Furlan gosti poveljnika nacionalne garde Kolorada

Danes, 24. junija, je na obisk v Slovensko vojsko prispel poveljnik nacionalne garde Kolorada generalmajor Michael Edwards. Njegov gostitelj je poveljnik sil Slovenske vojske brigadir Branimir Furlan, ki je dopoldne gosta sprejel v Vojašnici Ivana Cankarja na Vrhniki. Sogovornika sta se ob tej priložnosti preko avdio-video konference pogovarjala s pripadniki 15. slovenskega kontingenta v silah Isaf v Afganistanu, kjer v skupini za mentoriranje in enoti za bojno podporo deluje tudi 12 pripadnikov nacionalne garde Kolorada.

Zvečer se bo generalmajor Edwards skupaj z brigadirjem Furlanom v Ljubljani udeležil osrednje slovesnosti ob Dnevu državnosti, v soboto, 25. junija pa si bo generalmajor Edwards v ljubljanskih Stožicah ogledal tudi mednarodni festival vojaških orkestrov, imenovanim Regiment po cesti gre.  

Svoj obisk v Republiki Sloveniji bo generalmajor Edwards sklenil v ponedeljek, 27. junija, ko se bo srečal še z namestnikom načelnika Generalštaba Slovenske vojske kontraadmiralom Renatom Petričem in z državnim sekretarjem Ministrstva za obrambo Borisom Balantom, obiskal pa bo tudi sedež 16. bataljona za nadzor zračnega prostora na Brniku.