Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

30.05.2012

Brigadir Božič gosti načelnika Generalštaba oboroženih sil Republike Makedonije generalmajorja Goranča Koteskega

Na povabilo načelnika Generalštaba Slovenske vojske brigadirja Dobrana Božiča in skladno z letnim načrtom dvostranskega sodelovanja je danes, 30. maja, na dvodnevni delovni obisk v Slovenijo prišel načelnik Generalštaba oboroženih sil Republike Makedonije generalmajor Gorančo Koteski. 
Po sprejemu z vojaškimi častmi pred Ministrstvom za obrambo se je srečal z brigadirjem Božičem, sprejel pa ga je tudi državni sekretar za obrambo Republike Slovenije Peter Stavanja. V nadaljevanju obiska se je generalmajor Koteski srečal tudi s člani Odbora za obrambo Državnega zbora Republike Slovenije.
Pripadniki Slovenske vojske so generalmajorju Koteskemu na pogovorih predstavili prihodnji obseg in strukturo Slovenske vojske ter sodelovanje Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah, pogovarjali pa so se tudi o dosedanjem in prihodnjem dvostranskem sodelovanju med vojskama.
V sklopu obiska bo generalmajor Koteski danes popoldne obiskal pripadnike in pripadnice Brigade zračne obrambe in letalstva v Cerkljah ob Krki, kjer mu bodo predstavili naloge in zmogljivosti 9. bataljona zračne obrambe. Jutri bo svoj dvodnevni obisk sklenil na Brniku z ogledom Centra za nadzor zračnega prometa in predstavitvijo 16. bataljona za nadzor zračnega prostora.

Obisk se bo končal z izjavo za medije obeh načelnikov ob 10. uri na Brniku.

Foto: Boštjan Pogorevc, GŠSV

Video posnetek (youtubeMORS): Borut Podgoršek