Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

29.05.2012

Brigadir Božič bo gostil načelnika Generalštaba oboroženih sil Republike Makedonije generalmajorja Goranča Koteskega

Na povabilo načelnika Generalštaba Slovenske vojske brigadirja Dobrana Božiča in skladno z letnim načrtom dvostranskega sodelovanja v sredo, 30. maja, na dvodnevni delovni obisk v Slovenijo prihaja načelnik Generalštaba oboroženih sil Republike Makedonije generalmajor Gorančo Koteski. 
Po sprejemu z vojaškimi častmi pred Ministrstvom za obrambo se bo najprej srečal z brigadirjem Božičem, sprejel pa ga bo tudi državni sekretar za obrambo Republike Slovenije Peter Stavanja. V času obiska v Sloveniji se bo generalmajor Koteski srečal tudi s člani Odbora za obrambo Državnega zbora Republike Slovenije.
Pripadniki Slovenske vojske bodo generalmajorju Koteskemu na pogovorih predstavili prihodnji obseg in strukturo Slovenske vojske ter sodelovanje Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah, pogovarjali pa se bodo tudi o dosedanjem in prihodnjem dvostranskem sodelovanju med vojskama.
V sklopu obiska bo generalmajor Koteski obiskal pripadnike in pripadnice Brigade zračne obrambe in letalstva v Cerkljah ob Krki, kjer mu bodo predstavili naloge in zmogljivosti 9. bataljona zračne obrambe, dvodnevni obisk pa bo končal na Brniku z ogledom Centra za nadzor zračnega prometa in predstavitvijo 16. bataljona za nadzor zračnega prostora.
Predstavnike medijev vabimo, da spremljajo obisk po naslednjem programu:

– sreda, 30. maj, ob 10. uri – fototermin ob sprejemu z vojaškimi častmi pred Ministrstvom za obrambo (Vojkova cesta 55, Ljubljana)

– četrtek, 31. maj, ob 10. uri – načelnika obeh vojska bosta podala izjavo za medije ob koncu obiska (vojaški del letališča Jožeta Pučnika na Brniku)


Vljudno vabljeni!

Več informacij: Simon Korez, mobilni telefon 031 330 951