Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

24.12.2010

Božično-novoletna voščila predsednika Vlade Republike Slovenije pripadnikom in pripadnicam Slovenske vojske v tujini

Danes, 24. decembra, je predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor preko avdio-video konference iz prostorov Generalštaba Slovenske vojske nagovoril pripadnike in pripadnice Slovenske vojske, ki svoje dolžnosti opravljajo v mednarodnih operacijah in misijah ter predstavništvih Slovenske vojske v tujini.

Poleg predsednika vlade so bili na konferenci prisotni tudi ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič, načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner, namestnik načelnika generalmajor Alan Geder, poveljnik sil brigadir Branimir Furlan, državni sekretar Ministrstva za obrambo mag. Uroš Krek in svetovalec predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Darko Lubi, konferenco pa je vodil načelnik kabineta načelnika Generalštaba polkovnik Dean Groff.

Na tokratni konferenci so sodelovali namestnik poveljnika mednarodnih struktur Slovenske vojske v tujini brigadir Milan Obreza iz Monsa/Bruselj in poveljniki slovenskih kontingentov podpolkovnik Boris Rutar iz slovenskih sil v KFOR na Kosovu, poveljnik slovenskega kontingenta v silah ISAF v Afganistanu polkovnik Vojteh Mihevc, poveljnik slovenskega kontingenta v silah EUFOR v Bosni in Hercegovini podpolkovnik Igor Skerbiš ter major Vincenc Arko iz UNIFIL v Libanonu.

Po uvodnem pozdravu predsednika vlade so vodje vojaških predstavništev in kontingentov Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah na kratko poročali o svojih dejavnostih na območjih odgovornosti.

Po končanem poročanju pripadnikov Slovenske vojske iz tujine je pripadnike in pripadnice nagovoril predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor, ki je vse skupaj lepo pozdravil  ter jim zaželel lepe in mirne praznike, čeprav daleč od doma. Zahvalil se jim je za prispevek Slovenski vojski ter jim zaželel varen preostanek misij in povratek v domovino po koncu opravljenih operacij.

Konferenco sta sklenila ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič in načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner s svojima nagovoroma in izraženimi dobrimi željami pripadnikom in pripadnicam Slovenske vojske na delu v tujini.


Foto: Tomaž Harle, Boštjan Pogorevc, GŠSV, Bruno Toič, MORS

Flash is required!

Predsednik vlade Borut Pahor


Flash is required!

Ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič


Flash is required!

Načelnik Generalštaba SV generalmajor mag. Alojz Šteiner


Flash is required!

Poveljnik sil brigadir mag. Branimir Furlan