Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

28.12.2011

Božično-novoletna voščila predsednika Republike Slovenije pripadnikom in pripadnicam Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah

V sredo, 28. decembra, je predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk prek videokonference iz prostorov Ministrstva za obrambo nagovoril pripadnike in pripadnice Slovenske vojske, ki svoje dolžnosti opravljajo v mednarodnih operacijah in misijah.

Poleg predsednika republike so bili na konferenci ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič, načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner, namestnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske kontraadmiral Renato Petrič, poveljnik sil brigadir Branimir Furlan in svetovalec predsednika Republike Slovenije Ladislav Lipič.

Na tokratni konferenci so sodelovali predstavniki slovenskih kontingentov v mednarodnih operacijah in misijah, in sicer iz Bala Baluka v silah ISAF v Afganistanu major Fedja Vraničar, podpolkovnik Franc Kalič je sodeloval v imenu slovenskega kontingenta v silah KFOR na Kosovu, poveljnik slovenskega kontingenta v silah EUFOR v Bosni in Hercegovini podpolkovnik Branko Potočnik, pripadnike Slovenske vojske iz sil UNIFIL iz Libanona pa je zastopal podpolkovnik Janez Pungaršek.

Po uvodnem pozdravu ministrice za obrambo dr. Ljubice Jelušič so vodje kontingentov Slovenske vojske v mednarodnih operacijah in misijah predsedniku republike dr. Danilu Türku na kratko poročali o svojih dejavnostih na območjih odgovornosti, po končanem poročanju iz tujine pa je pripadnike in pripadnice nagovoril vrhovni poveljnik. Vse skupaj je lepo pozdravil, se jim zahvalil za njihovo delo in predstavljanje Republike Slovenije v zahtevnih okoliščinah ter prispevek k mednarodnemu miru in varnosti v danih okoliščinah ter vsem skupaj zaželel veliko uspeha, dobrega zdravja in varnosti.

Konferenco je sklenil načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner s svojim nagovorom ter dobrimi željami pripadnikom in pripadnicam Slovenske vojske na dolžnostih v tujini.

Fotografije: štabni vodnik Tomaž Harle, GŠSV