Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

15.09.2015

Bojni del Takojšnjega odgovora 2015 se iz Slunja seli na Postojnsko

Večnacionalno vojaško vajo Takojšen odgovor 2015 (angl. Immediate Response 2015), ki od 9. do 22. septembra poteka v treh državah – v Sloveniji, Nemčiji in na Hrvaškem – so v ponedeljek, 14. septembra, na Hrvaškem predstavili javnostim.

S hrvaškega vadišča Eugen Kvaternik Slunj, kjer so zadnjih šest dni potekale situacijske (taktične) vaje četne ravni, se terensko usposabljanje v prihodnjih dneh seli na slovenska tla. Situacijske vaje na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna bodo podprte z računalniškimi simulacijami, vodenimi sočasno iz Vojašnice barona Andreja Čehovina v Postojni, hrvaškega Simulacijskega centra v Zagrebu in nemškega Združenega vojaškega simulacijskega centra Grafenwöhr.

V Slunju so si del Takojšnjega odgovora 2015 v spremstvu poveljnika hrvaške kopenske vojske generalpodpolkovnika Mateja Ostovića ogledali tudi slovenski vodja vaje in poveljnik 1. brigade Slovenske vojske brigadir Roman Urbanč, poveljnik gardne motorizirane brigade hrvaške vojske brigadir Boris Šerić, hrvaški vodja vaje in poveljnik gardne oklepno-mehanizirane brigade hrvaške vojske polkovnik Denis Tretinjak ter poveljnik Logistične brigade Slovenske vojske brigadir Milan Žurman.

Fotografije: vojakinja Martina Podkrižnik, 1. brigada Slovenske vojske