Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

29.03.2016

Belakova in Bertoncelj v Dohi na stopničkah, kajakaši in kanuisti na prvi mednarodni tekmi doma pokazali dobro pripravljenost, Tokič v dvojicah med najboljših osem parov na prvenstvu Katarja

Na letošnji drugi tekmi svetovnega pokala v gimnastiki v Dohi sta pripadnika Športne enote Slovenske vojske Teja Belak in Sašo Bertoncelj stala na stopničkah. Oba sta po poškodbah (Belak stopalo, Bertoncelj komolec) izpustila prvo tekmo v Azerbajdžanu in letos sploh prvič nastopila v mednarodni konkurenci. Belakova je v Katarju zaostala le za Švicarko Steingruberjevo in z oceno 14.172 zasedla drugo mesto. Za Belakovo je bila to pomembna preizkušnja pred aprilskimi dodatnimi kvalifikacijami za uvrstitev na olimpijske igre v Riu. Bertoncelj je po uspešni rehabilitaciji komolca dobro začel sezono. Na konju z ročaji si je razdelil tretje mesto z Azerbajdžancem Stepkom, oba sta za svoji vaji dobila točno 15 točk. Pred njima sta bila uvrščena Armenec Merdinjan in Hrvat Seligman.

V Solkanu je bila pretekli konec tedna mednarodna tekma kajakašev in kanuistov za točke mednarodne kajakaške zveze, na kateri so pripadniki in pripadnica Športne enote Slovenske vojske pokazali dobro pripravljenost. V kanuju je med posamezniki Luka Božič zasedel drugo mesto, med dvojicami pa s Sašo Taljatom nista imela dostojne konkurence in sta premočno zmagala. Kajakaš Peter Kauzer je v Solkanu moral priznati premoč mlademu Avstrijcu Oschmautzu in je zasedel drugo mesto, kajakašica Urša Kragelj pa je po zmagi v kvalifikacijski in polfinalni vožnji v finalu za slabo sekundo morala priznati premoč dveh Avstrijk.

Bojan Tokič, prav tako pripadnik Športne enote, je na mednarodnem prvenstvu Katarja v namiznem tenisu odlično tekmoval do zaključnih bojev. Kot dvojica sta s Srbom Karakaševičem (s katerim je osvojil že dve medalji na evropskih prvenstvih) tekmece premagovala vse do četrtfinala, v katerem sta morala priznati premoč japonskemu paru, na koncu sta zasedla 5–8 mesto. Med posamezniki je Tokič v predtekmovanju dosegel dve zmagi in se uvrstil v glavni del tekmovanja, v katerem je v tekmi za uvrstitev med 16 najboljših izgubil borbo proti Tang Pengu iz Honkonga.

Fotografije: arhiv Športne enote SV