Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

29.05.2009

Avstrijski kadeti končujejo delovno prakso v 10. bataljonu


Danes, 29. maja, trije avstrijski kadeti končujejo delovno prakso, ki so jo od 4. maja opravljali v minometni četi 10. motoriziranega bataljona.
Vsi trije so kandidati za častnike Terezijanske vojaške akademije v Avstriji. Trenutno so slušatelji tretjega letnika akademije in opravljajo specializacijo za častnike v izvidniških enotah avstrijske vojske. So izurjeni artilerijski izvidniki, zato so se hitro znašli tudi pri delu z minometi. Med prakso so spremljali delo bataljona pri pripravah za napotitev v operacijo kriznega odzivanja na Kosovu. Udeležili so se streljanj z bataljonsko oborožitvijo in sodelovali na taktičnem pohodu z izvidovanjem naseljenega območja ter pri drugih namenskih aktivnostih minometne čete.


Kadete je sprejel tudi poveljnik 1. brigade SV brigadir mag. Bojan Pograjc, ki jim je zaželel veliko prijetnih izkušenj in novega znanja. Posebej je poudaril njihovo nalogo, da spoznajo slovensko družbo in kulturo, saj jim bodo tovrstne veščine v nadaljnji vojaški karieri nedvomno pomagale pri razvijanju stikov s pripadniki drugih oboroženih sil.