Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

22.06.2011

Avdio-video konferenca predsednika Vlade Republike Slovenije z vojaki v MOM

V sredo, 22. junija je predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor preko avdio-video konference iz prostorov Ministrstva za obrambo nagovoril pripadnice in pripadnike Slovenske vojske, ki svoje dolžnosti opravljajo v mednarodnih operacijah in misijah. Poleg predsednika Vlade so bili konferenci prisotni tudi: državni sekretar Ministrstva za obrambo g. Boris Balant, načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Alojz Šteiner in namestnik načelnika Generalštaba Slovenske vojske kontraadmiral Renato Petrič.

Iz Peči na Kosovu so na konferenci sodelovali ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič, poveljnik sil Slovenske vojske brigadir Branimir Furlan in poveljnik slovenskega kontingenta v silah KFOR podpolkovnik Peter Einfalt, iz sil UNIFIL iz Libanona je sodeloval podpolkovnik Mojmir Lipar, pripadnike Slovenske vojske v Afganistanu je zastopal podpolkovnik Uroš Paternus in iz Bone in Hercegovine je v imenu kontingenta v silah EUFOR na konferenci sodeloval polkovnik Miran Rožanec.

Predsednik Vlade je v uvodu pozdravil predstavnike kontingentov Slovenske vojske po svetu ter konferenco začel z željo po prenosu vsega povedanega pripadnicam in pripadnikom na vseh območjih delovanja kontingentov. Vse pripadnice in pripadniki Slovenske vojske se, po poročanju njihovih predstavnikov (320 na Kosovu – Peč, Priština, Novo selo in Uroševac, 89 v Afganistanu – Kabul, Herat, Farah, Shindand in Bala Boluk, 20 v Bosni in Hercegovini – Sarajevo) ter 14 v Libanonu – Shama), na območjih delovanja dobro počutijo, enako enotni pa so si tudi v načrtovanju obeležitve dneva državnosti – ta bo povsod še posebej slovesna.

V sklepnem delu pogovora je predsednik Vlade vsem pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske na dolžnostih v mirovnih operacijah in misijah čestital ob Dnevu državnosti, jim zaželel lepo praznovanje ter izrazil upanje tako po varnem opravljanju nalog kot povratku v domovino. Lepim pozdravom in željam se je s svojo zahvalo prispevku slovenskih kontingentov k mednarodnemu miru in varnosti pridružil tudi načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor mag. Alojz Šteiner.