Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

13.09.2010

670. poveljniško-logistični bataljon obeležil svoj dan

V Vojašnici Slovenska Bistrica so v petek, 10. septembra, »mravljice« praznovale svoj dan. Na ta dan pred šestimi leti je bil ustanovljen 670. POVLOGB, ki se je razvil iz takratne 670. logistične baze.

Vrhunec praznovanja je bila slovesna akademija, ki so se je udeležili visoki gostje, predstavniki civilnih institucij, pripadniki enote in prostovoljne pogodbene rezerve, njihovi svojci ter prebivalci občine Slovenska Bistrica. Osrednji govornik na slovesnosti brigadir mag. Andrej Osterman, namestnik poveljnika sil Slovenske vojske, je v svojem govoru opisal pot enote ter pohvalil delo njenih pripadnikov in pripadnic. V okviru praznovanja so predali v uporabo obnovljene tehnične delavnice. Trak ob odprtju je prerezal poveljnik 1. brigade polkovnik Dobran Božič. Poveljnik bataljona je najzaslužnejšim podelil bronaste medalje in pohvale 670. POVLOGB. S tem so se na ustrezen način zahvalili najprizadevnejšim posameznikom. Srebrno medaljo 670. POVLOGB je prejel major Grabušnik, ki je v začetku septembra predal dolžnost namestnika poveljnika bataljona.
 
Poseben pečat slovesnosti sta dala Enota za protokol s svojim programom in Big band orkestra Slovenske vojske z vokalno solistko Evo Hren.