Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

28.04.2009

5. slovenski kontingent je za svoj prispevek v mirovni misiji za podporo miru UNIFIL v Libanonu prejel najvišjo oceno

V petek, 24. aprila, je poveljnik sektorja Zahod italijanski brigadni general Flaviano Godio na večerji gostil pripadnike 5. slovenskega kontingenta v UNIFIL. Ob tej priložnosti se je brigadni general zahvalil poveljniku kontingenta majorju Marku Prvinšku za neprecenljiv prispevek pripadnikov slovenskega kontingenta, ki je kljub svoji majhnosti prispeval pomemben delček v mozaiku nalog v podporo miru v Libanonu in njegovim prebivalcem.

Ob tem je še dejal, da je slovenski kontingent za svoje delo dobil najvišjo oceno in verjame, da bodo pripadniki svoje naloge profesionalno opravljali tudi naprej.

Prav tako se je major Prvinšek zahvalil brigadnemu generalu Godiu za vso njegovo podporo, saj je brigadni general od samega začetka delovanja veliko pozornost posvečal slovenskemu kontingentu prav zaradi usposobljenosti in profesionalnosti pripadnikov izvidniškega oddelka ter njihovih zmožnosti izvajanja najzahtevnejših nalog in na ta način vedno dobil najboljše informacije s terena. Z njegove strani so pripadniki izvidniškega oddelka prejeli več pohval, s čimer je brigadni general Godio vidno prispeval k prepoznavnosti slovenskega kontingenta v mednarodnem okolju.

V zahvalo za njegov prispevek pri krepitvi ugleda Slovenske vojske v mednarodnem okolju je major Prvinšek brigadnemu generalu Godiu vročil medaljo za mednarodno sodelovanje I. stopnje, ki mu jo je podelila ministrica za obrambo dr. Ljubica Jelušič.