Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

16.12.2010

430. mornariškemu divizionu po novem poveljuje podpolkovnik Leopold Čuček

Danes, 16. decembra, je v Vojašnici Slovenski pomorščaki v Ankaranu potekala slovesnost ob predaji in prevzemu dolžnosti poveljnika 430. mornariškega diviziona. Novi poveljnik je podpolkovnik Leopold Čuček, ki je dolžnost in bojno zastavo diviziona prevzel od dosedanjega poveljnika kapitana fregate mag. Andreja Androjne.

Osrednji govornik na slovesnosti poveljnik sil brigadir Branimir Furlan je ob tem dejal, da je danes 430. mornariški divizion učinkovita enota, ki je po strokovnem delu, predanosti ciljem, motiviranosti in povezanosti s civilnim okoljem lahko zgled drugim enotam Slovenske vojske. Poveljnik diviziona kapitan fregate Androjna je po besedah brigadirja Furlana v času štiriletnega vodenja enote uspel skupaj s svojimi sodelavci oblikovati učinkovit kolektiv, ki uspešno premaguje ovire in se razvija k novi kvaliteti, skrbi za lasten strokovni razvoj, se dokazuje v mednarodnem okolju, uspešno uvaja v operativno uporabo zahtevne tehnične sisteme in gradi zmogljivosti za delovanje na morju ter sodeluje v zaščiti in reševanju. Ob tej priložnosti se je brigadir Furlan kapitanu fregate Androjni, ki z januarjem prihodnje leto prevzema mednarodno dolžnost v Natovem poveljstvu v Skopju, zahvalil za njegov prispevek pri krepitvi ugleda Slovenske vojske v javnosti.

Za novega poveljnika diviziona podpolkovnika Leopolda Čučka pa je brigadir Furlan dejal, da enoto prevzema izkušen častnik, saj je njegova kariera v Slovenski vojski tesno povezana z vojaško mornarico, katere razvoj je neposredno spremljal in tudi pomagal graditi ter mu zaželel skupaj z njegovimi sodelavci uspešno premagovanje vseh ovir na njegovi poti.