Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

15.11.2013

15. KONTINGENT SLOVENSKE VOJSKE POSTROJEN PRED ODHODOM V LIBANON

V petek, 15. Novembra se je v Vojašnici Edvarda Peperka zbralo 14 pripadnikov 15. kontingenta SV, ki bo prihodnji teden napoten v operacijo Združenih narodov UNIFIL v Libanon (SVNKON 15 UNIFIL). Vse prisotne, ki so se jim pridružili na slovesnosti, je z "Jaz pa pojdem in zasejem dobro voljo …« pozdravil poveljnik kontingenta major Uroš Trinko. Zahvalil se je vsem, ki so prispevali k izgradnji in pripravljenosti tokratnega kolektiva, posebno zahvalo pa je namenil kontingentu »pridodanim pripadnikom« – devetim puncam in šestim fantom, starim od tri mesece do 21 let.

Celoten kontingent, v večini iz strukture 10. pehotnega polka, je usposobljen in pripravljen za napotitev ter opravljanje nalog v sestavi italijanske brigade. Nastanjen bo v vojaški bazi Združenih narodov v Shami, z odgovornostjo v zahodnem sektorju delovanja sil UNIFIL.
S spodbudnimi besedami je fante na pot v Libanon pospremil namestnik načelnika štaba Generalštaba Slovenske vojske za operacije polkovnik Roman Urbanč, namestnik poveljnika 1. brigade Pavel Jereb pa je ob tej priložnosti vojaku Primožu Tekavčiču vročil tudi znak bojnega reševalca, ki si ga je z visoko nadpovprečnim rezultatom prislužil na opravljenem tečaju.
S točko uličnega plesa sta druženje popestrili članici ljubljanske plesne skupine Mini mundo, za glasbene vložke pa je poskrbel trobilni kvintet Orkestra Slovenske vojske.

Srečno, 15. kontingent!