Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

06.06.2011

10. slovenski kontingent prevzel naloge na mirovni misiji UNIFIL v Libanonu

V soboto, 4. junija, je v slovenskem delu baze Združenih narodov v Shami v južnem Libanonu potekala slovesnost ob predaji in prevzemu dolžnosti med kontingentoma Slovenske vojske. Dosedanji poveljnik 9. kontingenta major Vincenc Arko je predal zastavo Združenih narodov poveljniku 10. kontingenta podpolkovniku Mojmirju Liparju.

Slovesnosti se je udeležil tudi poveljnik sektorja Zahod sil UNIFIL brigadni general Gualtiero Mario De Cicco, ki se je v svojem nagovoru zahvalil dosedanjemu kontingentu za njegov pomemben prispevek k skupnemu uspehu enot, katerim poveljuje. Ponovno je poudaril visoko profesionalnost slovenskih pripadnikov, ki jih je imel priložnost spoznati, in se jim za kakovostno ter odgovorno opravljeno delo tudi osebno zahvalil. Zaželel jim je srečno pot v domovino in veliko lepih trenutkov v krogu njihovih najbližjih. Pripadnikom 10. slovenskega kontingenta je izrekel dobrodošlico ter jim zaželel uspešno in varno opravljanje nalog.

Vsi pripadniki 10. kontingenta so zdravi in se dobro počutijo. Njihovi predhodniki, ki končujejo 6-mesečno delovanje, se v prihodnjih dneh vračajo v domovino.