Republika Slovenija
  Ministrstvo za obrambo
  Generalštab Slovenske vojske
  Vojkova cesta 55
  1000 Ljubljana
  T: +386 (0)1 471 22 11
  F: +386 (0)1 471 16 50
  E: glavna.pisarna.gssv(at)mors.si

Sporočilo

13.09.2010

1. brigada SV gostitelj tradicionalnih športnih iger Slovenskega društva za celiakijo

V soboto, 11. septembra, je 1. brigada Slovenske vojske gostila tradicionalne 15. športne igre Slovenskega društva za celiakijo. Srečanje je potekalo v športni dvorani Vojašnice Franca Rozmana Staneta v Ljubljani.

Organizator dogodka je pripravil bogat program, ki je trajal vse do 17. ure. V okviru tega programa se je predstavila tudi Slovenska vojska z gardnim t. i. show programom in požela velik aplavz. Prireditve so se udeležili generalna sekretarka na Ministrstvu za obrambo mag. Mojca Ferjančič Podbregar, svetovalec predsednika Republike Slovenije za zdravstveno in socialno varstvo ter humanitarna vprašanja mag. Franc Hočevar in poveljnik 1. brigade Slovenske vojske polkovnik Dobran Božič, ki je v svojem pozdravnem nagovoru povedal, da je Slovenska vojska vesela, da lahko pomaga takšni humanitarni organizaciji ter vsem zbranim zaželel obilo športnega duha in lep dan.

Za častnega pokrovitelja srečanja sta bila s strani organizatorja izbrana Slovenska vojska in Ministrstvo za obrambo. Znova smo dokazali, da imamo posluh za civilno-vojaško sodelovanje in naklonjenost do humanitarnih društev oziroma civilnih organizacij.