Lahka pehotna in podporna oborožitev

Avtomatska puška 5,56mm FN F 2000 SPuška F 2000 S je »bull-pup« izvedbe (okvir za sprožilcem) in deluje po principu odvoda smodniških plinov. Zaklepanje je izvedeno z vrtljivim zaklepom v prednjem položaju. Zunanjost orožja je gladkih in zaobljenih linij, brez ostrih in štrlečih delov, ki bi ovirali uporabnika. Z dovršeno obliko in optimalno razporeditvijo mas je proizvajalec zagotovil, da orožje uporabnika ne ovira in omogoča udobno prenašanje in uporabo.

Puška je izdelana iz visoko obstojne plastične mase. Jekleni so samo najbolj obremenjeni deli: cev, deli zaklepnega mehanizma, okvir in nekateri manjši sestavni deli. Cev je ožlebljena, hladno kovana in kromirana. Avtomatska puška omogoča rafalno ali posamično streljanje. Uporablja standardno NATO strelivo 5,56x45 in se polni s klasičnim 30-strelnim okvirjem tipa M16. Orožje je zaradi specifičnega sistema izmeta tulcev naprej in regulacije ognja brez dodatnih predelav primerna tako za desničarje kot levičarje.

Avtomatska puška je zgrajena modularno in se lahko glede na potrebe enostavno in brez dodatnega orodja priredi (podcevni bombomet, kopišček z laserskim označevalcem in svetilko). Opremljena je s standardno montažno letvico, ki hkrati služi kot ročica za nošenje, na katero je možno namestiti različne namerilne naprave in ostale strelne pripomočke.

Nove avtomatske puške SV so poleg klasičnega mehanskega merka  opremljene z optično namerilno napravo ameriškega proizvajalca Trijicon in refleksno optiko švedskega proizvajalca Aimpoint.

Princip delovanja odvod smodniških plinov, vrtljiv zaklep
Kaliber 5,56mm NATO
Strelivo 5,56x45 , navadna krogla SS109, označevalna krogla L110
Masa orožja 4,2 kg – prazno in z optično namerilno napravo
Dolžina orožja 688 mm
Dolžina cevi 400 mm
Učinkovit doseg 500 metrov
Teoretična hitrost streljanja 850 nab/min